Axnér kallar talanger till fysläger på Bosön

Nina Koppang I landslaget. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Det blir fokus på fysisk träning när damernas förbundskapten Tomas Axnér samlar ligalandslaget på Bosön 28–30 maj, meddelar handbollslandslaget på sin hemsida. 

Målet med lägret är att minska glappet mellan A- och U-landslagen. Initiativet startade 2017 och i år är 15 spelare uttagna. Förutom målvakten, Nora Persson, från danska Århus United, består gruppen av spelare som spelat i SHE under den gångna säsongen.

– För ett år sedan hade vi ett läger med A-landslaget på Bosön där huvudpunkten var inspiration kring fysisk träning och där vi testade spelarna utefter vår fysprofil. De spelare som var med den gången är inte med här, men vi har kallat 15 spelare som vi är nyfikna på inför framtiden och som haft viktiga roller i sina respektive klubblag under säsongen, varav fyra stycken tillhör det U19-landslag som i sommar ska spela EM. Vi kommer här att jobba med lyftteknik och erbjuda spelare föreläsningar kopplat till träning och återhämtning, säger förbundskaptenen Tomas Axnér på handbollslandslaget.se

Fyra av spelarna debuterade i A-landslaget för två veckor sedan i den avgörande VM-kvalmatchen mot Ukraina: Rebecca Nilsson (Skuru IK), Victoria Larsson (H65 Höör), Vilma Matthijs Holmberg (Skuru IK) och Nina Koppang (IK Sävehof).

Här är hela truppen:

Målvakter:
Nora Persson, Århus United (Danmark)
Josefine Hultberg Dahlgren, VästeråsIrsta HF
Rebecca Nilsson, Skuru IK
Vänstersex: 
Victoria Larsson, H65 Höör
Linn Hansson, BK Heid
Mittsex: 
Vilma Matthijs Holmberg, Skuru IK
Olivia Löfqvist, Lugi HF
Thea Blomst, IK Sävehof
Högersex: 
Ida Gullberg, H65 Höör
Vänster- och mittnio: 
Elma Örtemark, Skövde HF
Charité Mumbongo, Kungälvs HK
Tyra Axnér, Lugi HF
Fanny Elovson, Skövde HF
Högernio:  
Malin Sandberg, H65 Höör
Nina Koppang, IK Sävehof