Återbud från Reinhardt och 30-årig debutant mot Sverige

Althea Reinhardt. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN.

I morgon spelar Sverige den första av två landskamper mot Danmark och de senare gör det utan Althea Reinhardt. Målvakten har drabbats av illamående efter att ha svimmat i sitt hem och slagit i huvudet. Men med sig har de den 30-åriga debutanten Mathilde Neesgaard.

Det är klart sedan tidigare att Anna Lagerquist står över landskamperna mot Danmark på grund av skadebekymmer och att Alma Skretting ersätter henne. Nu lämnar också Danmark återbud.

Först meddelades att Mie Højlund missar matchen på grund av skada och senare stod det klart att målvakten, Althea Reinhardt, står över efter att ha svimmat i sitt hem och slagit i huvudet. Det ska dock inte vara något allvarligt, skriver Danska Handbollförbundet på sin hemsida.

I den danska truppen kallas Team Esbjergs målvakt Amalie Milling och Aarhus’ Mathilde Neesgaard in. Landslagsdebutanten Neesgard – som ligger trea i skytteligan och tvåa i assistligan i den danska ligan – fick beskedet när hon firade sin födelsedag.

– Det är en barndomsdröm som jag kanske hade lagt lite på hyllan, säger hon till danska TV 2 Sport och lägger till:

– Jag tänkte att min tid var förbi och att de kikade på yngre krafter.

Sverige spelar den första av två matcher mot Danmark i morgon i Helsingborg. Matchen börjar 19.00 och sänds i SVT. Returen spelas i Köpenhamn på tisdag.

Länk: Althea Reinhardt besvimede natten til mandag og slog sit hoved