Anna Lagerquist klar för Nantes

Anna Lagerquist och Carin Strömberg blir klubbkompisar. Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN.

Sveriges försvarsgeneral, Anna Lagerquist, lämnar ryska Rostov-Don för det franska svensklaget Les Neptunes de Nantes. Där blir hon klubbkamrat med Nathalie Hagman och Carin Strömberg.

Anna Lagerquist har skrivit på ett tvåårskontrakt med den franska klubben Nantes. Hon lämnar därmed ryska Rostov-Don och blir klubbkamrat med Nathalie Hagman och Carin Strömberg efter den här säsongen.

– Jag är mycket glad över att spela för Nantes under de kommande två säsongerna. De har startat ett intressant projekt med stora ambitioner och jag ser fram emot att hjälpa klubben att fortsätta arbetet och nå nya framgångar tillsammans, i mästerskap såväl som i Europacup-spelet. Jag ser också fram emot att komma till Frankrike och särskilt till Nantes, en stad som jag bara har hört bra saker om, och att lära mig språket och kulturen, säger Anna Lagerquist på klubbens hemsida.

Nantes ligger just nu 6:a i den franska ligan och förlorade i veckan hemma mot tyska SG BBM Bietigheim i EHF European League. Nantes huvudtränare, Guillaume Saurina, kommenterar sitt nyförvärv:

– Anna är en mycket komplett spelare. Hon kommer att hjälpa oss defensivt, genom sin rörlighet och sin förmåga att stoppa motståndarspelet, och offensivt genom sin känsla för placering och hennes kvalitet i skyttet. Anna kommer också med internationell erfarenhet och erfarenhet från Champions League. Vi kommer därför att ha kompletterande alternativ på linjen tillsammans med Manon och Oriane.

Anna Lagerquist har tidigare spelat i Lugi, Nykøbing Falster och Rostov-Don. Hon har gjort 77 landskamper och 105 mål.