Ändring i svenska EM-truppen – Hallagård ersätter Lundström

Elin HallagåŒrd. Foto: Line Skaugrud, Bildbyrån

Sverige meddelar ett byte i truppen inför mötet med Montenegro. Sävehofs mittnia Elin Hallagård skrivs in istället för högersexan Mathilda Lundström. Anledningen är att ta in Hallagård som en säkerhetsåtgärd i försvaret då Sabina Jacobsen har haft skadekänningar.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Sveriges försvarsgeneral Sabina Jacobsen spelade bara den första halvleken mot Polen i senaste EM-matchen. Anledningen var att 29-åringen kände av en ljumskskada. Både Sabina Jacobsen själv samt förbundskapten Henrik Signell har sagt att de räknar med att hon, Jacobsen, kommer att spela matchen mot Montenegro. Men nu har alltså landslaget valt att skriva in Elin Hallagård i truppen som säkerhetsnät.

– Det är en försiktighetsåtgärd från vår sida då vi haft skadekänningar på viktiga försvarsspelare. Om det skulle behövas kan Elin gå in och spela trea bakåt. Hon är orädd och har dessutom ett fint driv i uppspelsfasen plus att hon har internationell rutin från klubblaget, säger förbundskaptenen Henrik Signell på Handbollslandslaget.se.

Elin Hallagård tog en time out från handbollen 2017 då hon skulle bli mamma. Då var det nära att hon slutade med handbollen men snart efter födseln gjorde hon comeback för Sävehof i slutspelet mot Boden.

Samtidigt som Hallagård skrivs in i truppen så skrivs Skurus högersexa Mathilda Lundström ut. Lundström, som ännu inte spelat i EM, kommer ändå att stanna kvar på plats i Nantes.

Signell väljer istället att säkra upp bakåt med 29-årige Elin Hallagård – som inte har spelat en landskamp med Sverige sedan 2011.

– Jag var inte riktigt beredd på att få samtalet, men blev förstås jätteglad när Henrik (Signell) ringde. Ett EM är stort och det känns roligt att få representera Sverige. Även om jag inte har spelat mästerskap tidigare hoppas jag att jag har med mig mycket från Champions League-spelet när det kommer till stora arenor, viktiga matcher och härlig inramning. Det är också skönt att jag spelat med många av spelarna innan, säger 29-åringen på Handbollslandslaget.se.

Matchen mot Montenegro startar klockan 21.00 och sänds på TV3 och Viaplay.

ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here