Analys Danmark: 4 största hoten ikväll

Kristina Kristiansen. Foto: Jan Christensen, VM i handboll för damer 2015

Handbollskanalen har identifierat Danmarks fyra största hot till kvällens match mot Sverige.

Laddade inför kvällens åttondelsfinal i VM mot Danmark, i Danmark? Större blir det knappt. Här har ni Danmarks fyra största hot ikväll:

Line Jørgensen
Klubb: CSM Bukarest
Ålder: 25 år
Landskamper/mål: 124/314
Högernia som spelade ungdomshandboll i Hvidovre IF och BK Ydun, den senare känd för att dominera i Partille Cup på flicksidan. På seniornivå slog hon igenom i GOG för att gör en säsong i Odense innan hon 2010 flyttade till FC Midtjylland. Hon har vunnit danska ligan 3 gånger, cupen 2 gånger och spelat Final Four i Champions League. Är från i somras klubbkompis med Isabelle Gulldén och Linnea Torstenson i CSM Bukarest. Missade matchen senast mot Montenegro, osäkert om hon är tillbaka ikväll.

Stine Jørgensen
Klubb: FC Midtjylland
Ålder: 25 år
Landskamper/mål: 79/193
Vänsternia fostrad i Dronninglund IF och gick som 16-åring till Aalborg. Från 2013 spelar hon i FC Midtjylland och öser in mål i den danska ligan. Har gjort flest mål för Danmark i VM med 22 stycken.

Kristina Kristiansen
Klubb: Nykøbing Falster
Ålder: 26 år
Landskamper/mål: 116/328
Kallas ”Mulle” och är en av de största profilerna i den danska ligan. Trots att hon bara är 163 centimeter lång håller hon bra klass internationellt och var med i bronslaget från 2013. Spelade länge i Team Tvis Holstebro men sedan i somras lirar hon för Nykøbing Falster.

Anne Mette Hansen
Klubb: København Håndbold
Ålder: 21 år
Landskamper/mål: 33/49
En av många unga talangfulla spelare i København Håndbold. Vann guld i U18-VM 2012 och har fått ett litet genombrott i årets VM med sina 20 mål, näst bäst i Danmark.