All Star Team i VM 2015

Igår avslutades VM där Norge blev mästare och här följer All Star Team från turneringen.

All Star Team har tagits ut av representanter från lagen samt ”IHF experts”, vad nu det är. Här är laget:

Målvakt
Tess Wester, Nederländerna
22-åring som till vardags spelar i tyska SG BBM Bietigheim. Har verkligen fått sitt internationella genombrott denna turnering då målvaktsposten var ett av Nederländernas största frågetecken inför VM.

Vänstersexa
Valentina Ardean-Elisei, Rumänien
Rutinerade Ardean-Elisei från HCM Baia Mare var med som V6 i All Star Team även i VM 2005, så här finns gott om rutin. Har gjort en stabil turnering även om ingen vänstersexa stod ut särskilt mycket.

Mittsexa
Heidi Løke, Norge
Vad ska man säga? En av världens absolut bästa handbollsspelare levererade under VM. Otroligt svårstoppad i anfallsspelet där hon var ett ständigt hot för motståndarlagen. 33-åringen spelar i ungerska Györ.

Högersexa
Jovanka Radičević, Montenegro
Kom tvåa i skytteligan med 60 gjorda mål och har varit i All Star Team både i EM och Champions League. 29-åringen spelar till vardags i makedonska Vardar.

Vänsternia
Cristina Neagu, Rumänien
Vilken turnering av Neagu. Hon vann skytteligan, bar sitt Rumänien fram till en bronsmedalj och blev utsedd till både bästa V9 och MVP (Most Valuable Player). Och ingen lär protestera. Spelar i klubblaget Budocnost där hon vann Champions League ifjol.

Mittnia
Stine Bredal Oftedal, Norge
Om någon var orolig för att Norge inte skulle kunna ersätta Gro Hammerseng-Edin på M9 så kan de vara lugna nu. Stine Bredal Oftedal stod på tillväxt 2010/2011 då det blev EM- och VM-guld. När Norge upprepade dubbelgulden 2014/2015 var det med Stine som en av huvudpersonerna. Hur länge till stannar hon i Issy-Paris som klubblag?

Högernia
Nora Mørk, Norge
Underbar lirare på högernio som bevisar att man inte måste var 185 centimeter för att lyckas internationellt. Eller vad sägs om VM-guld, dubbla EM-guld och Topp 10 i skytteligan? Spelar just nu i Larvik hemma i Norge men flyttar i sommar till Ungern för spel i Györ.

Most Valuable Player
Cristina Neagu, Rumänien
Världsklass rakt igenom och tog handbollen till en ny nivå vissa stunder.