Alexandra Lacrabere färdig i Frankrike

Alexandra Lacrabere som så ofta – I en satsning rätt mot mål. Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån.

Kraftspelaren Alexandra Lacrabere är klar med karriären. Åtminstone den oerhört framgångsrika tiden i Frankrikes blåa tröja, inklusive en bitterljuv avslutning i samband med OS i Tokyo.

Lacraberes landslagsliv har varit så mycket mer än siffrorna 256 matcher och 833 mål. Storskytten tog för sig mot alla försvar, oavsett storlek och hade en förkärlek för de stora matcherna med gränslös vinnarvilja under 15 år hos ”de blåa”.

Dessvärre fick 34-åringen inte till en lyckad final. Frankrike jublade över OS-guld i Tokyo, Lacrabere var med om framgången men också episoden när hon fick avbryta turneringen på grund av skada.

Hon kommunicerar beslutet i tidningen Republique des Pyrenees och i sociala medier.

”Under hela denna period har jag upplevt starka känslor oavsett om det handlat om nederlag eller triumf, stunder av tvivel eller glädje, med vilja att utvecklas för att ge det bästa av mig till detta franska lag.”

”Jag är stolt och hedrad över att ha varit en del av detta franska lag”, skriver Lacrabere på Instagram.

VM-vinnaren 2017 och guldmedaljören från hemma-EM 2018 spelar vidare i klubblaget Chambray Touraine. För första gången på flera år kan Lacrabere således ägna julmånaden åt vila och återhämtning, medan Frankrike och Olivier Krumbholz spelar VM i Spanien.