Afrikanska mästerskapen: Kongo-Brazzaville sänkte Egypten

Foto: CAHBonline.

Tunisien och Kongo-Brazzaville har fått en bra start på mästerskapet i Senegal. Duon i grupp B blev först till två segrar, Kongo-Brazzavilles knappa triumf över Egypten sticker ut så så långt.

Tunisiens inledande matcher var ingen värdemätare för eventuella medaljchanser. Både Marocko och Guinea föll offer för tvåsiffriga förluster när Tunisien sprang på under 60 minuter.

Kongo-Brazzaville stängde duellen över Egypten sent, men desto mer glädjande för vinnarlaget. Grace Zoubabela på högerkanten såg till att Kongo-Kinshasa fick fart när det behövdes och målvakten Ruth Kodia höll nere siffrorna för motståndaren. På andra sidan planen var keeperkollegan Aly Gomaa värdefull i den täta matchbilden med 45 i räddningsprocent.

Guldfavoriten Angola kunde smyga igång och gå runt på laget med 29–17 över Algeriet. Värdnationen Senegal hade en enkel premiärlottning och rusade ifrån Madagaskar, 40–9.

De afrikanska mästerskapen spelas till och med 19 november. Lagen som gör upp i medaljmatcher har samtidigt kvalat in till VM 2023.

Afrikanska mästerskapen,
Grupp A
Angola–Algeriet 29–17
Kongo–Kinshasa–Kap Verde 27–19
Grupp B
Kongo-Brazzaville–Guinea 25–21
Marocko-Tunisien 25–35
Egypten–Kongo-Brazzaville 20–21
Tunisien–Guinea 36–23
Grupp C
Kamerun–Elfenbenskusten 28–16
Senegal–Madagaskar 40-9