Riksdagsledamot: Skriv mer om kvinnor!

Eva-Lena Jansson (S) lyfter frågan om sportbevakning och damidrott.

ANNONS

Det är i en ledare i Nerikes Allehanda som riksdagsledamoten Eva-Lena Jansson (S) lyfter frågan om bevakning av damidrott i den nämnda tidningen. Hon skriver bland annat:

”Under 2016 har jag med stigande förvåning och frustration kunnat konstatera att kvinnor som utövar sport får minimalt med utrymme i NA.”

///

”För mig är det ganska uppenbart att hög medial exponering leder till ökade sponsorintäkter. Kvinnor och män har olika förutsättningar för att utöva idrott. Det handlar dels om hur statens ekonomiska stöd fördelas, dels om hur kommunalt stöd fördelas.”

///

”Enligt en rapport från Idrottsekonomiskt centrum så framgår det att kvinnor får ta del av drygt 20 procent av idrottens totala resurser, detta i ett av världens mest jämställda länder.”

Hon får sedan replik från Ida Ferm som är nyhetschef sport på NA, som bland annat skriver:

Jag välkomnar alltid en diskussion om innehåll och nyhetsvärdering kring vår journalistik, men Eva-Lena Janssons krönika ger dock en inte helt rättvis bild av NA-sportens arbete. När man läser krönikan får man lätt en uppfattning att vi aldrig bevakar eller uppmärksammar kvinnliga idrottare eller deras prestationer. Så är givetvis inte fallet.

///

Men med det sagt så ska vi givetvis inte vara nöjda, utan fortsätta arbetet med att utveckla vår journalistik.


Handbollskanalen ser positivt på att debatten förs ute i landet och kan bara hälsa en rekommendation till nyhetschefer ute i landet: Skriv mer om damidrott! Ni kommer få ett mer intressant innehåll, fler läsare, en större mångfald i insändare och utveckla er själva vad gäller kunskap och kompetens. Det kan vi själva vittna om.

ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here