Om det lönar sig att skriva om handboll? Fråga Katrineholms-Kuriren!

Den uppmärksammande krönikan om att handbollsspelare är perfekta omdömen skapar fin trafik för Katrineholms-Kuriren.

ANNONS

Igår publicerade Katrineholms-Kuriren en krönika med titeln ”Handbollsspelarna är perfekta föredömen” skriven av Ronny Falck. Där skrev krönikören bland annat:

”Handboll är också vara en av de absolut hårdaste sporterna. Killarna är ofta uppåt två meter och väger en bit över 100 kilo. Det smäller rejält i duellerna, ibland uppstår blodvite, men sällan eller aldrig ser du två spelare råskälla på varandra som de gör i andra idrotter. Tvärtom hälsar de vänligt på varandra, innan de börjar puckla på varandra på linjen.”

”Jag gillar nästan all slags idrott, men handbollens sportslighet gör att den ligger överlägset i topp vad det gäller fair play. När jag får se VM-handboll på högsta sportsliga nivå och den fortfarande är precis lika ärlig som en pojk- eller flicklagsmatch då blir jag oerhört glad och hoppas att den andan någon gång ska sprida sig till de andra idrotterna.”

Artikeln fick en enorm spridning och har på fredagsförmiddagen delats inte mindre än 10 866 gånger på Facebook. Det är veckans mest delade artikel hos Katrineholms-Kuriren där de följande två har 359 och 248 delningar. Så ni förstår proportionerna.

Ännu en gång visar det sig att välskrivna texter om handboll premieras hos dagspressen.

Hela krönikan läser ni här:

LÄNK: Handbollsspelare är perfekta föredömen

ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here