William Bengtsson från Kristianstad till Karlskrona

William Bengtsson. Foto: Jörgen Jarnberger/Bildbyrån.

William Bengtsson ser större möjligheter till mer speltid i flytten mellan IFK Kristianstad och HIF Karlskrona. Han är dessutom aktuell med ett platsbyte på planen och gör numera sitt på linjen.

Karlskronas närgångna intresse för Kristianstads talangverksamhet sker förstås inom ramen för ett aktivt samarbetsavtal och spelarlån klubbarna emellan.

Bengtsson som bland annat förstärkt Skånela IF och U-landslag tidigare i karriären får driva sin utveckling lite närmare det orangea maktcentret.

– Det ska bli väldigt spännande och framför allt roligt att tillhöra HIF Karlskrona i två år framöver. Ett lag med många unga och lovande spelare som verkar vara ett sammansvetsat gäng med mycket glädje. Mina förväntningar är att vi ska ta steget upp till Handbollsligan nästa säsong och att jag själv ska utveckla mitt offensiva spel och få mycket speltid, säger Bengtsson till HIF:s hemsida.

Medan 20-åringen fick pröva hetluften i Handbollsligan under 2020/21 pågick en omskolning från nio meter till linjeliv. Nästa steg, som Karlskrona får ta över, handlar om spirande anfallskvalitet.

– William är en väldigt fysisk spelare som kommer att bidra med mycket styrka och storlek i försvarsspelet. Det var ganska nyligen han omskolade sig till mittsexa och det ska bli kul att få jobba vidare med hans utveckling i anfallsspelet, säger Karlskronatränaren Mathias Ekstrand till klubbsajten.

Länk: Tung värvning från Kristianstad