Tyresö knep en poäng av Amo

Anders Forsell Schefvert. Foto: Avdo Bilkanovic / BILDBYRÅN

Amo kunde definitivt ha avgjort kampen om förstaplatsen i Allsvenskan, en plats som innebär uppflyttning till Handbollsligan. Istället knep Tyresö en poäng i en match som slutade 28–28. Hoppet lever därmed för HF Karlskrona.

Det ska nämnas att Amo i allra högsta grad fortfarande har allt i egna händer. Med fyra omgångar kvar har Amo tre poäng ner till Karlskrona. Åtta poäng kvar att spela om alltså och ett ruggigt tufft läge för Karlskrona.

Men seger i gårdagens match och Amo hade varit fyra poäng, det vill säga två segrar, före Karlskrona. Eftersom Amo tappade poäng handlar det istället om tre poängs skillnad och därmed ett halmstrå att gripa efter för Karlskrona.

Matchen då? När Amo satte dit 13–4 efter knappt 21 minuter genom Anders Forsell Schefvert kändes det nästan avgjort. Men Tyresö, som framförallt spelar för att undvika kval nedåt, visade fin moral och tog sig tillbaka in i matchen. Dessutom med en decimerad trupp.

Femmålsunderläget i paus blev till 25–25 när drygt nio minuter återstod. Sedan blev det spännande hela vägen in i mål. Sista målet i matchen kom med mer än två minuter kvar då Simon Lederman kvitterade till 28–28 för Tyresö.

Bästa målskytt, Tyresö: Martin Brandt & Lukas Rylander, 5
Bästa målskytt Amo: Felix Tyberg, 7