TV-onsdag: Ettan mot tvåan i Allsvenskan

Anders Forsell Schefvert. Foto: Avdo Bilkanovic / BILDBYRÅN

Fem matcher i Allsvenskan, en i SHE och flera svenskar igång i danska cupen, det är vad onsdagen har att erbjuda i handbollsväg. 

Igår spelade tio av SHE’s lag, och idag är det dags för de resterande två att ställas mot varandra. VästeråsIrsta får ta resan ner till Lund, för att där möta Lugi. Bortalaget har visat fin form senaste tiden, och vunnit tre raka matcher i ligan.

I Allsvenskan väntar en riktig toppmatch, när Amo ställs mot HF Karlskrona. Lagen ligger etta och tvåa i tabellen, med en poängs skillnad, och är huvudfavoriterna till att knipa direktplatsen till nästa års Handbollsliga.

Skånela bjuder in IFK Ystad till Märsta, där lagen ställs mot varandra i Vikingahallen. Ska det äntligen vända för gästerna?

I Varberg väntar ett Hallandsderby när hemmalaget ställs mot HK Drott. Lagen möttes för drygt två veckor sedan, och då var det Halmstadslaget som var bäst (31-25).

I Danmark är det dags för kvartsfinaler i Santander Cup, och det är flera svenskar som kommer vara i farten. GOG ställs mot Aalborg i en riktigt stjärntät match. Jerry Tollbring och Tobias Thulin ska försöka föra sitt GOG till vinst, men på andra sidan planen står Felix Claar, Lukas Sandell, Mikael Aggefors och Andreas Flodman.

I en annan del av Danmark ställs Ribe-Esbjerg mot Skanderborg Aarhus. I hemmalaget återfinns tre svenskar; Jonas Larholm, Jesper Lindgren och Marcus Dahlin.

Allsvenskan: 
19:00 Amo HK – HF Karlskrona
19:00 Skånela – IFK Ystad
19:00 Torslanda – Kungälv
19:00 Varberg – HK Drott
19:00 Vinslöv – Rimbo
Matcherna sänds på Solidsport
SHE:
19:00 Lugi – VästeråsIrsta
Matchen sänds på Cmore
Santander Cup (Danmark):
18:30 Ribe-Ebjerg – Skanderborg Aarhus
20:30 GOG – Aalborg