TV-lördag: Avgörande dag för Amos avancemangsplaner

Amos huvudtränare Andreas Stockenberg. Foto: Niclas Jönsson / BILDBYRÅN.

Om avståndet ner till HF Karlskorna håller för lördagsmatcherna blir den sista omgången mest en formsak. Amo HK:s vinnarkänsla och suveräna målskillnad ger ett gyllene läge upp till Handbollsligan om Smålandslaget kan knäcka HK Drott på bortaplan.

Amo har fått ett par smällar på slutet, samtidigt var det starkt att komma tillbaka till oavgjort mot Skånela IF. Utgångsläget, två poäng och 27 mål bättre än tvåan Karlskrona gör att Alstermos stolthet skaffat sig en buffert för att sköta saken själv när drömmen kan bli verklighet. Bortamötet mot Drott har avkast 13.30, Karlskorna spelar först 16.00 med VästeråsIrsta på andra sidan planen.

I Herrallsvenskan finns också en kamp kring kvalstrecket, Tyresö Handboll försvarar just nu tiondeplatsen med en poäng upp på IFK Karlskrona.

Hammarby knep silver I Svenska cupen men har fem raka segrar i ligaspelet inför Önnereds HK:s besök. Topp fyra är målet för Bajen medan Önnered gärna behåller platsen i ingenmansland.

Europacuperna är framme i slutspel med en del svenskmöten som höjer intresset. Ramnicu Valcea med Elin Hansson i aktion tar sig an Tyra Axnérs Nyköbing Falster i ett dubbelmöte i kvartsfinalen av European League. Jessica Ryde var statistikbäst bland målvakterna i gruppspelet, hennes Ikast HB böärjar borta mot Siofok KC i samma runda.

Tablån 18 mars
Handbollsligan
(17:00) Hammarby IF–Önnereds HK, direkt i C More
Herrallsvenskan
(13:30) HK Drott–Amo HK
(14:30) Torslanda HK–IFK Karlskrona
(15:00) AIK–Tyresö Handboll
(15:00) IFK Ystad–Kungälvs HK
(16:00) HF Karlskrona-VästeråsIrsta
Matcherna sänds hos Solidsport
Champions League
(16:00) Buducnost–Ferencvaros
(18:00) Storhamar–Odense HB
Båda matcherna sänds i Viaplay
European League
(16:00) Ramnicu Valcea–Nyköbing Falster
(20:00) Siofok KC–Ikast HB
Båda matcherna sänds i Viaplay