Tre punkter efter lördagens matcher i Herrallsvenskan

Mathias Ekstrand och Karlskrona har nio raka tvåpoängare. Foto: Magnus Lejhall/Bildbyrån.

Tolv av 14 lag var i spel under lördagen i Herrallsvenskan. Här är tre punkter från lördagens matcher.

Det spelades sex matcher i Herrallsvenskan under gårdagen. Här är tre punkter från matcherna:

Tippade topplagen levererar

Skånela IF, Amo HK, HK Varberg och HF Karlskrona vann samtliga lördagens matcher. Skånela med rejält darr på ribban mot Vinslöv medan Amo, Varberg och Karlskrona körde över IFK Karlskrona, Tyresö Handboll respektive Rimbo HK. Det är just Karlskrona, Amo, Varberg och Skånela som ligger i topp och mest av alla har HF Karlskrona imponerat. Amo spänner bågen varje år och förra säsongen var det OV Helsingborg som satte käppar i uppflyttningshjulet. Blir det Karlskrona den här säsongen eller kan Amo knipa förstaplatsen? Oavsett är det fyra topplag som imponerar.

Torslanda och AIK ser redan ut som givna division 1-lag

Båda lagen har spelat sex matcher och förlorat samtliga. Dessutom med stora siffror allt som oftast. Nej, det ser inte bra ut för de här två lagen, som tippades i botten av majoriteten av tipparna. Enda hoppet för de här klubbarna är att IFK Karlskrona inte heller ser särskilt starkt ut och känslan är ju definitivt att de här tre lagen kommer att få kriga hela säsongen för att undvika nedflyttning.

Mittens rike är minst sagt jämnt

De riktigt vassa lagen har redan ryckt ifrån lite i toppen och de sämre lagen har det som väntat kämpigt i botten. Men så är där ju ett gäng andra lag som inte är svaga nog att åka ur eller bra nog att gå upp. Det skiktet av lag är ju alltid det största och så även i år. Här slår lagen varandra och mellan lag fem och elva i tabellen skiljer det två poäng. Totalt står fyra (!) lag på sex poäng efter lördagens matcher.