Torslanda knäckte Lindesberg – i Örebro

Fatlum Ahmeti, Bildbyrån (arkiv).

LIF Lindesberg gjorde ett tillfälligt besök i sin tidigare hemmahall. Men det var det riktiga bortalaget, Torslanda HK som tog hem fredagskampen. Matchen i Örebro Idrottshus slutade 27–29 (14–16).

Tiden var inne för Lindesbergs årliga återbesök och länsutflykt till spelplatsen man präglade med gasen-i-botten-handboll i högsta serien fram till början av 2010-talet.

Numera gäller Allsvenskan och för närvarande en kamp för att klara kontraktet. Lindesberg har efter tappet alltjämt tre poäng tillgodo till RP Linköping.

Det var trots allt svårt för de orangea att smälta insatsen.

– Minst sagt surt. Vi är med bra,. men när det väl ska avgöras är vi inte riktigt med. Vi är där, och det har vi varit i många matcher under säsongen, men det sista lilla saknas, sade Lindesbergs vänsterskytt Jesper Nilsson som prickade rätt fem gånger till Nerikes Allehanda.

Fatlum Ahmeti (sju) var bästa målskytt i hemmalaget men brände en kvitteringsmöjlighet i sista minuten. Torslanda replikerade med det avgörande målet av Sebastian Wiik och hade William Höghielm i fin form med sju fullträffar.

Som sjua har Torslanda sitt helt på det torra med tanke på att stanna kvar i Allsvenskan.

LIF Lindesberg–HK Torslanda 27–29 (14–16)