Tobias Sjöberg från målvakt till målvaktstränare i VästeråsIrsta

Tobias Sjöberg. Foto: Lina Johansson.

Den erfarne keepern Tobias Sjöberg kliver iväg från VästeråsIrstas spelartrupp inför nästa säsong. Steget är förhållandevis kort när Sjöberg istället blir målvaktstränare för de allsvenska herrarna och damerna i SHE.

Sjöberg utmärkte sig som elitmålvakt i Eskilstuna Guif och stängde buren i perioder under fyra säsonger med Vinslövs HK.

Flyttlasset gick tillbaka norrut 2021, karriären fick ännu en skjuts när 27-åringen gjorde comeback med VästeråsIrsta.

– Jag bestämde mig ganska tidigt att det här skulle bli min sista säsong. Det fanns en del anledningar men till stor del var det att det det skulle bli svårt att få ihop vardagen med vår nya familjemedlem där hemma. Det är såklart tråkigt att behöva sluta spela handboll men i slutändan var det inget svårt val, säger Sjöberg till VI:s hemsida.

I samma stund står det klart att han finns kvar i organisationen i vitt och svart – nu som målvaktstränare.

– Den största delen av erfarenheten är väl att jag har spelat handboll på elitnivå under många år. De sista två åren har jag haft Johan (Ölund) som målvaktstränare och jag tycker vårt tänk kring målvaktsspel är väldigt likt varandra. Dock är jag säker på att det kommer bli en hel del utmaningar och mycket nytt för mig i nya rollen nu när vi ska ha delat ansvar för både herr- och damsidan, fortsätter Sjöberg till klubbsajten.

Länk: Stort tack och välkommen, Tobias!