Tim Lindqvist axlar tränaransvar i Skånela

Tim Lindqvist. Foto: Skånela IF.

Skånela IF har sökt en ny huvudansvarig vid bänken sedan Mattias Flodman blev klar för Alingsås HK till nästa säsong. Märstaklubben fann sitt tränarämne på nära håll och ger Tim Lindqvist förtroende med ett tvåårskontrakt.

– Att leda laget kommande säsonger fyller mig verkligen med förväntan och stolthet, säger han till klubbens hemsida.

Lindqvist har varit aktiv både på och utanför planen i Skånela. När den egna karriären tog slut fortsatte han handbollsvärvet med uppdrag i ungdoms- och utvecklingslaget.

Skånela värvade tillbaka Lindqvist från AIK till jobbet som assisterande tränare inför den pågående säsongen. Nu står det alltså klart att samarbetet går vidare i en utökad roll fram till 2026.

– Jag trivs väldigt bra i föreningen med alla fantastiska människor i den och runt omkring. Jag kommer att lägga ner hårt arbete för att fortsätta driva utvecklingen framåt och bygga vidare på det arbete som Jimmy Karlsson och Mattias Flodman lagt ned de senaste åren för att göra Skånela så framstående som möjligt, säger Lindqvist till klubbsajten.

Flodman och Lindqvist fullgör för närvarande det nuvarande avtalet där Skånela är inblandat i toppstriden av Allsvenskan.

– Tim var en av våra huvudkandidater då vi har sett Tims utveckling på alla de delarna som en tränare behöver ha. Vi är övertygade att Tim är redo och mest lämpad att fortsätta utveckla Skånelas herrar, säger herransvarig Peder Nielsen till klubbens hemsida.

Länk: Tim Lindqvist ny chefstränare för Skånela IF:s herrar