Skånela vände och visade god lagmoral

Jimmy Karlsson, numera tränare i Skånela. Foto: Viktor Ljungström Viktorljungstrom.se

Premiäromgången är över. Skånela som brukar ha svårt just från start visade god lagmoral och tog de sista två poängen på spel. Märstalaget vred sig ur VästeråsIrstas grepp i slutminuterna till 27–25.

Av de sju vinnarlagen upplevde Skånela den största rysaren. VI ledde och hemmalaget fick kriga sig tillbaka upprepade gånger i andra halvlek.

Till och med efter Viktor Berg Von Lindes två mål på båda sidor om en SIF-timeout, 23–25 på tavlan efter 55 minuter fanns svar på tal.

VästeråsIrsta gjorde så långt en stark premiär men slarvet avslutningen får gästerna resonera om på nästa lagmöte.

Skånela fick momentum – Erik Östling reducerade, Iris Ganibegovic kvitterade och Östling nätade med ett efterlängtat ledningsmål, 26–25. VI:s avslutande mål efter ett antal bortkastade bollar kom först sedan Jesper Byström stängt matchen på straff.

– Jävligt gott att vi kan gå in och vända detta och att Jesper Byström kan gå in och avgöra på straff trots att han hade det lite tufft i matchen. Men vi har  många procent att krama ur det här laget. Men det känns ändå skönt att få vinna en sådan här premiär med så mycket folk på läktaren dessutom, sade Skånelas tränare Jimmy Karlsson till bloggen BaraHandboll.

Premiäromgången i Allsvenskan
OV Helsingborg–LIF Lindesberg 38–22
Rimbo HK–Tyresö Handboll 41–27
Kungälvs HK–HK Aranäs 20–22
RP Linköping–IF Hallby 26–29
HK Torslanda–Amo HK 25–31
HK Varberg–Anderstorps SK 26–29
Skånela IF–VästeråsIrsta 27–25