Skagerling tillbaka i moderföreningen

Gustav Skagerling. Foto: Nicklas Elmrin / BILDBYRÅN

Efter åtta år borta är Gustav Skagerling tillbaka i Tyresö Handboll. 30-åringen återvänder därmed till handbollen efter ett års paus. 

”Cirkeln är sluten”, skriver klubben på hemsidan

Gustav Skagerling inledde sin handbollsresa i Tyresö Handboll för över två decennium sedan. Målvakten blev snabbt en avgörande faktor för laget i deras drömmar om en plats i Handbollsligan. Efter en kortare sejour i Norge valde 30-åringen att återvända till Sverige och vakta målet i Alingsås HK.

Efter några framgångsrika år valde Skagerling att gå vidare, men han flyttade inte långt. Valet föll på Önnereds HK, men ett år efter ankomsten flyttade målvakten hem till Stockholm och tog en paus från handbollen.

Ett år senare är Skagerling redo för en återkomst på handbollsplanen, och den kommer han göra i Tyresös tröja. Målvakten återvänder därmed till Stockholmsklubben efter åtta år.

– Hans vinnarmentalitet betyder mycket i tuffa matchavgöranden. Att beskriva honom närmare som person känns överflödigt men jag är oerhört tacksam att få tillbaka honom till oss, säger klubbens sportchef, Janne Flinckman, till Tyresös hemsida.