RIK och Kurtović går skilda vägar

Marinko Kurtovic i Redbergslid. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN.

Redbergslids IK kom sist i Handbollsligan och får starta om i Allsvenskan under nästa säsong. Det blir dock utan tränaren Marinko Kurtović, som lämnar klubben.

Marinko Kurtović kom till Redbergslids IK inför den gångna säsongen som ersättare för Magnus ”Bagarn” Johansson. RIK och Kurtović skrev ett treårskontrakt men parterna skiljs åt redan efter en säsong, uppger klubben på sociala medier.

RIK hänvisar till den ansträngda ekonomin:

”Det är ingen hemlighet att klubbens ekonomi är hårt belastad och att klubben måste starta om från början med många egna talanger och bygga Redbergslids IK starkt organisatoriskt och ekonomiskt. Klubbens sportsliga strategi blir att satsa ännu hårdare på våra ungdomslag på både dam- och herrsidan, flytta upp spelare från de egna leden och bygga långsamt framåt för att stå starka den dagen det är dags för spel på de högsta nivåerna igen.
Vi tackar Marinko för den här säsongen och önskar honom ett stort lycka till i framtiden”, skriver de.

Redbergslid har tappat flera av sina tongivande spelare inför nästa säsong. Några av dem till stora klubbar, som Szymon Dzialakiewicz till Pick Szeged och William Höghielm till Nantes.