Östlund förlänger med Skånela

Jesper Östlund som spelare för Skånela, numera tränare. Foto: Viktor Ljungström Viktorljungstrom.se

Skånela IF har spikat sin tränarduo till nästa säsong.

Jesper Östlund har skrivit på ett nytt tvåårskontrakt med Skånela IF där han är tränare tillsammans med Jimmy Karlsson. Märsta-klubben gör en fin säsong i Allsvenskan där de fortfarande har chans på kvalplats till Elitserien.

Till klubbens hemsida säger herransvarig Per Romild:

– Det känns bra att tidigt få klart med båda tränarna för nästa säsong, vi tror att det är viktigt att få en kontinuitet på tränarsidan för att nå resultat långsiktigt. Jimmy och Jesper kompletterar varandra väldigt bra då Jesper har sina främsta styrkor i försvarsspelet och Jimmy i anfallsspelet.

Och Jesper Östlund själv:

– Jag ser fram emot att få arbeta med, och utveckla den här gruppen under två säsonger till. Vi har ett ungt och utvecklingsbart lag som har sina bästa år framför sig. Jag är mycket nöjd över hur vi förbättrat organisationen kring herrlaget ihop med herrgruppen, där vi har tydliga kort- och långsiktiga mål att jobba mot. 

Jesper Östlund är född 1990 och fostrad i Skånela IF. Han spelade som mittsexa där han förutom en sejour i OV Helsingborg 2009/10 varit moderklubben trogen. Tillsammans med Jimmy Karlsson bildar han en ung och intressant duo som i år även inte kunnat hålla sig borta från spel utan gjort några minuter.