Officiellt: Markus Viitkar förstärker HIF Karlskrona

Markus Viitkar. Foto: BK-46

HIF Karlskrona har gjort klart med en ny mittsexa till nästa säsong. Den estländske landslagsmannen Markus Viitkar har skrivit på ett tvåårskontrakt med den allsvenska klubben, det skriver Karlskrona i ett pressmeddelande.

– Jag är väldigt exalterad över att komma till Karlskrona. Det är ett väldigt bra steg för mig. Jag vill bidra till att både laget och klubben når målsättningarna. Jag har studerat svenska i sju månader nu och målet har varit att spela i Sverige. Nu är det klart och jag ser verkligen fram emot att göra flytten i sommar, säger Markus Viitkar.

Viitkar, som har sina främsta styrkor i försvarsspelet, kommer med goda referenser från den finländska ligan där han har representerat BK-46.

– Vi får in en riktig karaktärsspelare som kommer göra stor nytta för oss. Vi har en lucka att fylla och det känns som att Markus kommer att fylla den med råge. Mycket bra att klubben lyckades lösa den här övergången då vi vet att han var eftertraktad, säger Mathias Ekstrand, huvudtränare i HIF Karlskrona.