Mattias Johansson ansluter till Karlskrona

Mattias Johansson. Foto: HIF Karlskrona.

HIF Karlskrona presenterar en niometersspelare med potential att slå sig in i den allsvenska truppen. Mattias Johansson ansluter från Enköpings HF, som av en händelse möter Karlskrona i helgens cupmatch.

Johansson har studieplaner med sin flytt söderut. Ingenjörsutbildningen på högskolan blandas dock med träning och matcher i HIF-tröjan.

– Tanken är att han ska prestera i division 2 i första hand, men han kommer att vara tillgänglig även för a-laget där han säkert får spela några matcher, säger tränaren Mathias Ekstrand till klubbens hemsida om nyförvärvet.

Dessutom kan Johansson bjuda på en del information om Karlskronas kommande motståndare i Svenska cupen. Enköping besöker Karlskrona söndag eftermiddag.

– Det ska bli kul att få vara med, oavsett om jag får spela eller inte. Det blir ett bra avslut och en bra start på samma gång, säger han till klubbens hemsida.

– Jag kommer in sent och är glad att jag får chansen att träna med det allsvenska laget, vilket är stor skillnad mot förra säsongen i division ett, fortsätter Johansson till klubbsajten.

Länk: Mattias Johansson klar för klubben