Marcus Nilsson tränar Skånelas målvakter

Marcus Nilsson. Foto: Andreas Sandström / BILDBYRÅN

Marcus Nilsson avslutade perioden mellan stolparna med att föra Skånela IF till en avgörande kvalmatch i våras. Några månader senare står det klart att Nilsson finns kvar i föreningen, som målvaktstränare.

Skånelas hemsida redogör för tillskottet på ledarsidan, som ofta haft flera järn i elden i Märstalaget. Det kommande uppdraget var något Nilsson funderade över i framtidsresonemangen under de skadeplågade åren av karriären.

– Jag kommer att fortsätta inom Skånela och handbollen som jag brinner för. Just nu diskuterar vi om att försöka hitta en lösning inom Skånela. I framtiden skulle jag kunna tänka mig att jobba som målvaktstränare, det är något jag faktisk tänkt på, sade han 2018 till BaraHandboll.

Under 2023/24 blir Mattias Flodman och Tim Lindqvist som utgör Skånelas ledarstab, tillsammans med Nilsson som sköter detaljerna kring lagets sista utposter.

– Efter att ha avslutat spelarkarriären känns det spännande att fortsätta i en ny roll i moderklubben. Uppdraget som målvaktstränare känns väldigt spännande och utmanade. Förhoppningsvis kan jag bidra med min erfarenhet och hjälpa våra målvakter att utvecklas och ta nästa steg, säger Nilsson till klubbens hemsida.

Länk:  Marcus Nilsson ny målvaktstränare i Skånela IF