Kvartett lämnar Skånela

Marcus Nilsson. Foto: Andreas Sandström / BILDBYRÅN

Efter en lång säsong, som aldrig fick det där ”pricken över i:et”, börjar Skånela ladda om för nästa år. Det får de dock göra utan en viktig kvartett. 

Det skulle krävas fem matcher för att skilja Skånela och Lugi åt. Tillslut var det Lundalaget som var starkast och därmed knep de en plats till Handbollsligan nästa säsong. Skånela får däremot finna sig i att spela i Allsvenskan även kommande år.

Mattias Friström, Marcus Nilsson, Iris Ganibegovic och Max Werner kommer dock inte vara en del av Skånelas trupp nästa säsong, då kvartetten valt att lämna klubben.

Friström har haft stora skadeproblem under säsongen, och väljer därför att inte förlänga kontraktet. Det är ännu inte klart var han kommer spela nästa år.

Nilsson har ett stort Skånelahjärta, men efter flera säsonger i den röda tröjan klarar inte kroppen av belastningen och därför väljer han att bryta kontraktet.

En annan som har en kropp som inte samarbetar längre är Ganibegovic, som nu väljer att avsluta handbollskarriären.

Werner väljer att fortsätta karriären på annat håll.

”Vi vill från Föreningen och herrverksamheten rikta ett stort tack till alla dessa för deras värdefulla insatser inom Skånela IF och önskar dem ett stort lycka till med vad de än må hitta på i framtiden”, skriver klubben på hemsidan.