Kvalar med IFK Karlskrona – sedan lämnar Stefan Wall tränarposten

IFK Karlskronas tränare Stefan Wall. Foto: Christoffer Borg Mattisson / BILDBYRÅN.

IFK Karlskrona är mitt uppe i kvalspelet för att hålla sig kvar i Herrallsvenskan och väntar på avgörande möten med Örebro SK. Men lagets tränare, Stefan Wall, kommer att lämna sitt uppdrag hur det än går.

Efter en säsong som tappert kämpande nykomlingar slutade IFK Karlskrona på en 11:e plats i Herrallsvenskan – på samma poäng som Tyresö men med sämre målskillnad. Det innebär att laget måste kvala för att hålla sig kvar i den näst högsta serien.

Nu väntar matcher mot Örebro SK, som besegrade RP Linköping med 2–1 i matcher i kvalsemin. Men hur det än går så står det klart att lagets tränare, Stefan Wall, kommer att lämna posten som huvudtränare när säsongen är färdigspelad. Det är kombinationen med det civila jobbet som inte går ihop, uppger han för Blekingesport.

– Jag kommer sakna detta. Mitt senaste uppdrag före IFK var i Kristianstad Handboll och där fanns människor som fick mig att tröttna på handbollen. Tiden här i IFK har fått mig att tycka om handboll igen och jag rekommenderar samtliga tränare som IFK kontaktar som ersättare för mig att tacka ja, säger han till tidningen.

Kvalserien mellan IFK Karlskrona och Örebro SK avgörs i bäst av tre matcher. Datumen är inte helt spikade än, men serien inleds på söndag eller måndag.

Länk: Walls sista uppgift – hålla kvar IFK Karlskrona: ”Kommer sakna detta”