Kroppskultur satte stopp för Redbergslid

Varken Redbergslids IK eller GF Kroppskultur har intresse kvar i Svenska cupen och kunde drabba samman i en träningsmatch. Division 1-truppen stod upp bra mot de allsvenska gästerna och drog längsta strået med 40–37.

Ett intensivt träningsschema hindrade varken det gröna laget eller de vita eleganterna från att springa på i Agnebergshallen. ”Kropps” fick arbeta sig tillbaka från 2–5 och hade bland annat nytta av tillskottet från HK Aranäs, Albin Svensson med tempot i kroppen.

När hemmalaget väl kom igång var offensiven svårstoppad, 23-16 fram till paus var straka siffror tre veckor innan seriestarten.

– Vi har haft bra träningar hela veckan. Det har sett riktigt bra ut, så jag är inte överraskad. Det låg i luften att det skulle bli bra idag. Första halvleken idag är den bästa hittills i år, sade assisterande tränaren Lars Hjalmarson till klubbens hemsida.

RIK startar i den näst högsta serien till helgen och tog för sig bättre efter paus. Ändå höll Kroppskultur emot och skickade hem motståndarna med ett svårsmält genrep.

GF Kroppskultur–Redbergslids IK 40–37 (23–16)