Johan Bergström och Lukas Rådberg till Redbergslid

Bild: Redbergslids IK

Redbergslids IK startar om i Allsvenskan och nu presenterar de två nyförvärv inför den kommande säsongen. Johan Bergström ansluter från Torslanda HK och Lukas Rådberg från IK Sävehof.

Johan Bergström har en hel del allsvensk rutin från Kungälvs HK och lämnar nu Torslanda HK för Redbergslid. Han skriver ett tvåårigt kontrakt med RIK, som åkte ur Handbollsligan förra säsongen och nu får satsa på en återkomst.

– Det är en ytterst kompetent målvakt som visat genom åren att han har kapacitet att utvecklas. Han har trots sin ringa ålder rutin i dessa sammanhang och det kommer gynna truppen när vi nu bygger om från grunden. Vi är väldigt nöjda med att ha kunnat knyta till oss Johan, han blir ovärderlig för vår trupp, säger lagets tränare Jasmin Zuta på klubbens hemsida.

Lukas Rådberg lämnar IK Sävehof, där han fick 7 matcher den gångna säsongen. I Redbergslid väntar mer speltid för niometaren, som dessutom kan spela på mittsex.

– Rörlighet, spelförståelse och storlek i en och samma goa spelare. Lukas blir något extra att hålla ögonen på under kommande säsong för RIK-publiken, mixen är härlig! Lukas blir en perfekt rollspelare som kan användas på många olika positioner. Det blir spännande att se exakt hur långt i sin utveckling Lukas kan gå, attributen är underbara. Vi är glada och stolta att Lukas valt att skriva på för oss, detta blir spännande, säger Jasmin Zuta.

Också Lukas Rådberg skriver ett tvåårskontrakt med RIK.

Länk: Redbergslids IK välkomnar två nya spelare!