Jimmy Karlsson slutar som tränare för Skånela

Jimmy Karlsson, Skånela IF. Foto: Nicklas Elmrin / BILDBYRÅN

Det här kommer bli Jimmy Karlssons sista säsong som tränare för Skånela IF.
 – Jag behöver skapa lite mer tid för familjen och handbollen tar mycket tid på kvällar och helger, säger Jimmy Karlsson på klubbens hemsida.

Först flera säsonger som ledare och lagkapten på planen för Skånela IF och sedan 2015 har Jimmy Karlsson lett herrlaget från tränarbänken. Men efter åtta säsonger blir alltså det här 36-åringens sista.

– Det känns på många plan rätt för mig att fatta detta beslut just nu. Jag behöver skapa lite mer tid för familjen och handbollen tar mycket tid på kvällar och helger. Jag känner också att klubben har en bra plan för framtiden på herrsidan vilket känns tryggt. Skånela är också min familj och jag skulle aldrig ta detta beslut om jag inte till 100 % visste att verksamheten kring herrlaget fortsatt kommer vara bra och kunna fortsätta att utvecklas, säger han på hemsidan och fortsätter genom att hålla dörrar öppna.

– Jag brinner ju för handbollen och Skånela så vi får se vad det blir framöver. Rollen som barn/ungdomssamordnare vill jag gärna fortsätta med men vi får se vad som händer. Jag stänger inga dörrar.

De senaste säsongerna har Skånela IF etablerat sig i toppen av Herrallsvenskan, där man har tagit sig till kvalspel mot Handbollsligan tre gånger på fem försök. Förra säsongen pressade man Önnered till fem matcher men föll till slut.

– Det är med blandade känslor och med stor respekt jag och föreningen har tagit emot Jimmys beslut. Jag har under många år arbetat tillsammans med honom både i Junior- och Utvecklingslaget HF SIF men framför allt under ett stort antal säsonger runt föreningens representationslag. Jimmy har verkligen gjort avtryck under dessa år och de åtta säsonger han varit ansvarig för herrlaget och han har under den tiden lyckats att få fram och förädlat många duktiga handbollsspelare, säger Peder Nielsen, herransvarig i Skånela, på hemsidan.