IFK Ystad HK klara för Elitserien 2016/17

IFK Ystad HK. Arkivbild. Foto: Viktor Ljungström, www.viktorljungstrom.se

Under lördagen blev Ystad med två lag i Elitserien 2016/17. Det stod klart när OV Helsingborg tappade poäng på bortaplan mot Tyresö Handboll vilket innebar att IFK Ystad HK var seriesegrare i kostym och direktplatsen till Elitserien var säkrad.

Med två omgångar kvar av Allsvenskan 2015/16 kunde IFK Ystad HK säkra en plats i Elitserien 2016/17 genom att vinna mot HP Warta. Men, innan matchen hann starta kunde speakern vråla ut den glädjande nyheten – att IFK Ystad HK redan var klara för Elitserien då den närmaste konkurrenten – OV Helsingborg, tappat poäng på bortaplan mot Tyresö Handboll.

Ystad har dominerat Allsvenskan denna säsongen och med en omgång kvar har man bara förlorat två matcher. Trots dominansen kommer Ystad inte att ligga på latsidan. Truppen ska förstärkas.

– Nu kan jag lova att det blir förstärkningar till laget, förklarade Staffan Nilsson i IFK-organisationen när han snackade upp matchen inför fansen i den till bristningsgränsen fyllda vip-restaurangen i nybyggda Ystad Arena, enligt Kvällsposten.

Sedan tidigare är den klart att Ystads succétränare – Kenneth Andersson, kommer att coacha laget mot nya framgångar, först och främst fram till och med sommaren 2018. Andersson har gjort en mycket fin resa med IFK Ystad. 2013 kom han till den då konkurshotade klubben, tre säsonger senare är han och klubben alltså klara för Elitserien och nu har jakten på storebror Ystads IF HF börjat på riktigt.

Ystad genomförde lördagens match mot bottenlaget HP Warta på ett förväntat sätt genom att vinna med klara 27-22.