IFK Karlskrona tillbaka i Allsvenskan

IFK Karlskrona jublar efter kvalsegern mot LIF Lindesberg. Foto: Peter Rooth.

I den tredje och avgörande kvalmatchen till Allsvenskan vann IFK Karlskrona på bortaplan mot LIF Lindesberg med 37–29 och säkrade därmed platsen i den näst högsta serien.

Karlskrona får två lag i Herrallsvenskan under den kommande säsongen. I går blev IFK Karlskrona klara efter att ha besegrat LIF Lindesberg i den tredje och avgörande kvalmatchen. Sedan tidigare huserar Hästö IF Karlskrona (HIF Karlskrona) i samma serie.

– Det har sett lite upp och ned ut under serien men från den dagen vi blev klara för kval har jag trott på det, säger målvakten Flamur Gerbeshi till IFK Karlskronas hemsida efter matchen och fortsätter:

– Vi gör en helt galen prestation rakt igenom hela matchen. Nu ska vi fira i ett par dagar, sedan börjar det hårda arbetet med nästa säsong.

Efter en jämn inledning ledde IFK Karlskrona med 15–11 i paus och matchen slutade 37–29. Bästa målskytt blev IFK:s Victor Grevstad med 11 mål.

– Detta måste vara den största skrällen i handbollssverige denna säsongen, tveklöst, säger lagets tränare Stefan Wall.

Wall fick följa matchen hemifrån på grund av sina polisstudier.

– Det blev betydligt lugnare än vad jag trodde. Grabbarna gör en klockren insats, rakt igenom.  Jag var med på högtalare i pausen men det fanns liksom inget att tillägga, säger Wall, som ännu inte skrivit på något avtal inför nästa säsong. Men han har fått frågan.

– Jag har fått frågan ifrån sportgruppen men inte bestämt mig ännu. Nu ska vi njuta av detta, säger han.

Länk: Bragden är ett faktum