IFK Karlskrona går plus – och värvar Joshua Wästerlund

IFK Karlskrona. Foto: Christoffer Borg Mattisson / BILDBYRÅN.

IFK Karlskrona lyckades hålla sig kvar i Herrallsvenskan som nykomlingar under den förra säsongen. När klubben hade årsmöte redovisade de en vinst med 160 000 kronor och presenterade samtidigt ett nyförvärv.

Joshua Wästerlund ansluter till allsvenska IFK Karlskrona. Det meddelade klubben i samband med årsmötet, där det också framgick att klubben gått 160 000 kronor plus under det gångna året.

Den Norrköpingsfostrade högernian Wästerlund debuterade i Handbollsligan med Alingsås som 19-åring och gjorde då fem mål mot IFK Ystad.

– Ung talang som skrivit ett tvåårskontrakt med klubben, säger tränaren Hans ”Hasse” Karlsson till Sydöstran.

Hasse Karlsson, som är ny tränare inför den här säsongen och ersätter Stefan Wall, får som första uppgift att ta sig an lokalkonkurrenterna – och numera Handbollsliga-laget – HF Karlskrona i ATG Svenska Cupen.

Talangfulle Joshua Wästerlund valde att avsluta sin elitsatsning i Alingsås under förra året, vilket Handbollskanalen skrev om då.

– Alingsås är en fantastisk klubb och tiden i elitlaget har varit väldigt nyttig för mig. Det sitter såklart djupt inne att ta det här beslutet under säsongen men jag väljer ändå att lyssna på mig själv, sade han då till Alingsås HK:s hemsida.

Totalt blev det 23 mål och nio assist på sex matcher under debutsäsongen. Den förra säsongen var han med i Alingsås trupp i fem av de åtta första matcherna och svarade för fyra mål och två assist. Sedan valde han alltså att göra ett uppehåll.

– Det här är såklart inte det som klubben vill men vi väljer att respektera Joshuas önskemål. Vi kommer att förlora en artist och en ung spelare med stor potential men önskar Joshua all lycka med vad han nu väljer att lägga sin tid på, sade Alingsås sportchef Christer Mårtensson i samband med beslutet.

Länk: 160 000 kronor plus och IFK Karlskrona presenterade högernia