HIF Karlskrona värvar Jesper Järlfors från Hallby

Jesper Järlfors spelar i Karlskrona nästa säsong. Foto: Marcus Vilson/MV Image

HIF Karlskrona har gjort klart med niometersspelaren Jesper Järlfors. Järlfors lämnar därmed Hallby och flyttar till Blekinge inför den kommande säsongen.

Karlskrona missar med största sannolikhet kvalet till Handbollsligan den här säsongen (om inte ett under sker – Skånela måste förlora båda sina matcher medan Karlskrona vinner sina resterande tre) men satsar vidare inför nästa säsong. Nu gör de klart med den 25-årige niometersspelaren Jesper Järlfors, som ansluter från Hallby.

– Vi är mycket nöjda med att kunna meddela att Jesper spelar hos oss nästa säsong. Vi ser en stor fördel i att han både kan spela som mittnia och vänsternia. Det är en spelare vi haft ögonen på under en längre tid och tycker att han passar väldigt bra in i vårt lagbygge, säger HIF Karlskronas sportchef Tobias Karlsson i ett pressmeddelande.

Järlfors, som kom till Hallby 2017, har gjort 37 mål och 42 assist på 25 spelade matcher i Handbollsligan den här säsongen.

– Det ska bli roligt att komma till Karlskrona. En klubb med fantastiska förutsättningar och med möjligheter för mig att utvecklas som spelare. Jag vet ju också av erfarenhet att det finns grym publik och hejarklack också, det ser jag verkligen fram emot att få uppleva, säger han i pressmeddelandet.

Han fortsätter:

– Vi ska vara med och slåss om topplaceringar i Herrallsvenskan. Jag har en mycket bra känsla av att klubben bara kan gå framåt och förhoppningsvis uppåt.

Karlskrona beskriver Järlfors som en spelare som är ”oerhört passningssäker med bra blick för spelet som dessutom har ett bra skott.”

På sin hemsida tackar Hallby honom för tiden i Jönköping:

– Tack Jesper för ditt engagemang både på plan och vid sidan av. Vi i Hallby skickar med ett stort lycka till i den nya klubben!

Jesper Järlfors tackar å sin sida Hallby:

– Jag vill tacka klubben och alla runt omkring för alla åren som jag spenderat i Hallby, alla människor man fått träffa genom tiden och alla som hjälpt mig. Har varit roligt och vara en get!