Herrallsvenskan: Viktigt trendbrott för RIK

Redbergslids Linus Lövgren. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN.

Redbergslid har gått tungt i herrallsvenskan. Men i lördagens möte med Lindesberg kom ett oerhört välbehövligt trendbrott för Jasmin Zutas manskap, som höll undan och vann med 27–20 på hemmaplan.

Redbergslid trillade ur Handbollsligan under våren och har därefter haft en blytung höstsäsong i allsvenskan. Inför lördagens möte med Lindesberg låg man också på sista plats med endast en seger, men då kom trendbrottet.

Hemmalaget gick ut och visade att man inte tänkte ge sig utan kamp och i halvtid hade man ledningen med 13–10 och således hade man vittring på poäng.

I den andra akten skulle det sedan inte bli särskilt spännande. Detta eftersom RIK kunde dryga ut ledningen ännu mer och faktiskt vinna med 27–20. Bland spelarna som stack ut finns givetvis Linus Lövgren och Anton Schultze, som svarade för åtta respektive sex mål.

Segern innebär att man, åtminstone tillfälligt, lämnar jumboplatsen – där IFK Ystad nu huserar. RIK har nu endast två poäng upp till just Lindesberg på den sista kvalplatsen.

Herrallsvenskan 9 december: 

Redbergslids IK–LIF Lindesberg 27–20 (13–10)

VästeråsIrsta–IFK Karlskrona 26–29 (16–15)

Tyresö–Torslanda 30–25 (15–13)

Kungälvs HK–Skånela IF 25–31 (13–16)