Henrik Smedby ny i Skånela

Henrik Smedby. Foto: Skånela IF.

Skånela IF hämtar en ny keeper från seriekonkurrenten Tyresö Handboll. Henrik Smedbys färska kontrakt gäller över 2025, skriver klubben på sin hemsida.

Smedby har sporrat sin utveckling tillsammans med moderklubben Spånga HK och de följande adresserna Bolton, AIK och Tyresö. Handbollsmässigt bär till det Märsta nästa säsong – det finns ytterligare poänger med flytten då 22-åringen har studier i Uppsala på programmet.

– Med byte av miljö hoppas jag att jag kommer att sporras till att bli en bättre målvakt och se hur långt det kan räcka över de säsonger jag har skrivit kontrakt och jag tror att med den trupp vi börjar få på plats så kommer målsättningen vara att gå för en plats i Handbollsligan oavsett om det blir en direktplats eller ett ovisst kval, säger han till Skånelas hemsida.

Från tränarhåll är Mattias Flodman nöjd med Skånelas nya nummer 16.

– Kul att Henrik valde Skånela! Henrik och Kenan (Omerovic) kommer att bilda ett bra målvaktspar i allsvenskan nästa år, och ett bra par är avgörande för att slåss i toppen. De är två olika typer, vilket skapar möjligheter i vårat försvarsspel samt vilket motstånd vi möter, säger han till klubbsajten.

Länk: Henrik Smedby klar för Skånela IF