Förlängningar i HK Drott

Jesper Sivertsson. Foto: Mats Javerud / BILDBYRÅN

HK Drott är tillbaka i Allsvenskan för att stanna och presenterar nu tre förlängningar. Axel Dahlman, Jesper Sivertsson och Emil Arthursson fortsätter i Halmstadlaget. 

Axel Dahlman kom till HK Drott inför denna säsong och verkar trivas bra i Halmstad. Kantspelaren har varit stensäker i sina avslut och levererat en strålande säsong. Därmed kan man förstå att klubben gärna vill behålla honom.

– Axel kom in som en frisk fläkt i truppen med mycket erfarenhet från Allsvenskan. Han har gjort en supersäsong med en 85 procentig utdelning på avsluten vilket är en skyhög siffra, säger Thomas Sivertsson till HK Drotts hemsida.

– Jag har fått stort förtroende av både Thomas och Johan och jag känner att de är två personer som framför allt vill och kan utveckla mig till en bättre handbollsspelare, säger Dahlman till HK Drotts hemsida.

Sivertsson ”kom hem”

Jesper Sivertsson återvände till HK Drott förra säsongen, efter sejourer i HF Karlskrona och Varberg, och beskriver det ”som att komma hem”.

– För mig var det inget svårt beslut att stanna kvar. Att det sedan blev två år gör att det dels känns tryggare och mer långsiktigt och dels för att det känns så bra i klubben och laget, säger han till klubbens hemsida.

– Han tillför rutin och kompetens i spelet och även i utvecklingen av vårt spel, säger Johan Hedlund till klubbens hemsida.

Kontinuitet mellan stolparna 

Emil Arthursson kommer fortsätta vakta HK Drotts mål.

– Jag valde att förlänga för att jag ser Drott som den bästa klubben för min utveckling. Dels när det kommer till förtroende från tränarna och speltid, men även träningsmöjligheter med dubbla målvaktstränare, säger han till klubbens hemsida.

– Han är en viktig bricka i vårt lagbygge och har en stor del i årets framgångar för laget, säger Thomas Sivertsson till klubbens hemsida.