Ferdinand Beckius börjar tränarbanan i VästeråsIrsta

Ferdinand Beckius. Foto: Lina Johansson.

Ferdinand Beckius sätter stopp för spelarkarriären i VästeråsIrsta. Kulturbäraren är långt ifrån klar med klubben och går vidare i rollen som huvudtränare för A-pojk, skriver VI på sin hemsida.

I intervjun på klubbsajten tvingas Beckius betona ett påtvingat beslut. Skadorna har avlöst varandra för vänstersexan som hittade andra värden bland annat som assisterande kapten.

– Det är blandade känslor att få avsluta min spelarkarriär på grunder som inte är helt mina egna. Jag hade självklart velat fortsätta min karriär, men när skador sätter stopp så får man lyssna på kroppen.

– Jag har haft förmånen att gå hela vägen från pojkspelare och ha haft idoler i A-laget till att själv stå där under 8 säsonger i den vita tröjan. När jag väl reflekterar och landar helt i detta så kommer jag säkert att vara stolt över vad som varit, men klart är det känslosamt att en hel identitet som handbollen varit för mig ska på något sätt bytas ut, säger han till klubbens hemsida.

Åren av erfarenhet kommer väl till pass när Beckius fokuserar på att få individerna och gruppen i A-pojkslaget att lyckas.

– Jag har haft förmånen att ha flera kompetenta tränare genom åren som har gett mig inspiration i både ledarskap och i handbollskunskap. Jag hoppas kunna bidra med många ögonöppnare för grabbarna, samt att kunna utveckla dem till framtida A-lagsspelare, säger han till VI:s hemsida.

Länk: Stort tack och välkommen, Ferdinand!