Bekräftat: ”Tubbi” tar över Anderstorp – leder laget mot Rimbo

Ulf Sivertsson, här i Kristianstad Handboll. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN

Tidigare under lördagen skrev vi på Handbollskanalen om våra uppgifter som placerar Ulf ”Tubbi” Sivertsson som ny huvudtränare för Anderstorps SK. Nu bekräftar ASK uppgifterna.
– Jag vet inte var du har hört det ifrån, men det är helt korrekt. ”Tubbi” leder sin första träning med laget just nu, säger Peter Håkansson från Anderstorps SK.

Anderstorps SK sladdar i den allsvenska tabellen och om säsongen skulle ta slut nu hade det blivit negativt kval för ASK. Tidigare under dagen berättade vi på Handbollskanalen att klubben har bestämt sig för att hämta in Ulf ”Tubbi” Sivertsson som ny huvudtränare, något ASK nu bekräftar för HK.

– ”Tubbi” leder sin första träning med laget just nu och sen är det match mot Rimbo imorgon. Allting har gått väldigt fort, säger Peter Håkansson från Anderstorps SK.

Det innebär samtidigt att Charlie Röxner tvingas lämna uppdraget som klubbens huvudtränare. Det blev ingen succé för Röxner och enligt Håkansson kom klubb och tränare överens om att bryta.

– Tyvärr fungerar branschen så här. Vi hade ett långt möte med Charlie igår och i samförstånd kom vi fram till att vi behövde göra en förändring. Proppen gick ur när vi förlorade mot Kärra och igår vid lunch lyckades vi göra klart med ”Tubbi”.

Varför just ”Tubbi”?

– Det är ett oerhört välmeriterat namn och är det någon som kan få fart på våra spelare är det han. Ingen kan säga emot hans rutin och våra spelare behöver erfarenhet när vi ligger där vi ligger. Vi tror att det är helt rätt för vår förening att få in ”Tubbi”, avslutar Peter Håkansson.

Kontraktet med Ulf Sivertsson är skrivet säsongen ut.