Anton Persson förlänger med HF Karlskrona

HF Karlskronas Anton Persson. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN.

HF Karlskrona är klara för kval till Handbollsligan och väntar för närvarande på vilka som blir motståndare där. Men redan nu meddelar de att de har förlängt kontraktet med sin vänstersexa, Anton Persson.

Anton Persson förlänger sitt kontrakt med HF Karlskrona. Vänstersexan, som är inne på sin fjärde säsong är därmed klar för sin femte i klubben.

– När HFK visade intresse för en förlängning var det egentligen inget svårt val, även om jag hade mina funderingar på vad jag ville göra härnäst. Jag trivs bra i både klubben och i staden, vilket så klart är viktigt för mig som människa. Som spelare tillhör jag ett bra lag med riktigt bra stämning, så det är lätt att trivas i Karlskrona, säger Anton Persson till HF Karlskronas hemsida.

HF Karlskronas vänsterkant har under säsongen stått för 131 mål och Anton Persson har gjort 46 av dem.

– Vi är mycket glada att Anton stannar ett år till. Det är både en bra spelare och en bra kille som vi gärna vill jobba vidare med. Nu har vi Anton och Herman Iverfeldt klara på vänsterkanten, sen hoppas vi att Filip Psajd är tillbaka kring nyår och konkurrerar, säger Tobias Karlsson, sportchef i HF Karlskrona.

HFK:s kvalmotståndare avgörs under fredagskvällen när Handbollsligans sista omgång spelas. Kvalet börjar redan på måndag.

– Det ska bli riktigt roligt med kval. Föreningens målsättning var att nå kvalspel och det har vi gjort. Nu ska vi göra allt vi kan för att vinna matcherna, oavsett motstånd. Vi vet att det blir tufft, men vi har förberett oss bra. I helgen finslipar vi det sista och läser in oss på motståndet, för att vara redo på måndag kväll. Vi hoppas att publiken sluter upp och stöttar oss, säger Anton Persson.

Länk: Anton Persson förlänger kontraktet