YIF:s försvarsbjässe långtidsskadad igen – provspelare på plats

Ystads IFs Herman Hugoson har återigen dragit axeln ur led. Det är tredje gången på 1,5 år och nu agerar klubben omgående. Den danska bjässen Jeppe Krogh har plockats in för att provträna och medverka i kvällens match mot Sydhavsöarna.

Efter en längre skadeperiod gjorde Herman Hugoson comeback i slutspelet förra säsongen. Den här gången hann han inte ens in i nya tävlingssäsongen innan olyckan var framme. I lokaltidningen Ystads Allehanda ger sportchef Marcus Lindgren en kommentar kring vad som hände.
– Det hände i slutet av förra veckan på en träning, och enligt Herman själv skedde det helt oprovocerat. Jag tycker otroligt synd om Herman som kommit tillbaka stakt efter sin förra axelskada och sett bra ut på träningarna, säger Marcus Lindgren.

Inför säsongen lämnade Axel Eriksson som valde att gå tillbaka till IFK Ystad. Det innebär at Ystads IF i dagsläget endast har en linjespelare till sitt förfogande – Carl Löfström. För att täcka upp för skadade Hugosson har den danska 27-åringen Jeppe Krogh plockats in för provspel. Han kommer närmast ifrån Skanderborg, är 190 cm lång och väger 116 kg.

Herman Hugoson var en viktig del av Ystads försvar och det är primärt dessa egenskaper klubben saknar och försöker ersätta. Jeppe Krogh kan mycket väl vara svaret.
– Han har stora kvaliteter bakåt, men även framåt förstås. Av det jag sett på träningarna har det sett bra ut, säger Lindgren till YA.

Ikväll spelar Ystads IF säsongens första träningsmatch mot Team Sydhavsöarna klockan 19.30 hemma i Ystad Arena.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here