U19-VM blev en succé för Måns Landgren – nu hoppas han på mer speltid i Ystads IF

Foto: Viktor Ljungström

Sett till räddningsprocent var Måns Landgren en av de absolut mest framstående målvakterna i U19-VM. I en intervju med Handbollskanalen medger målvaktstalangen nu att han hoppas på mer speltid även i klubblaget Ystads IF. 

En starkt bidragande orsak till den fina framgången i U19-VM för svensk del stavas Måns Landgren. Tillsammans med Gustaf Banke och Erik Hvenfelt vaktade han det svenska målet i turneringen. Sett till räddningsprocent var Måns Landgren en av målvakterna som imponerade allra mest i hela turneringen.

När Handbollskanalen kontaktar den talangfulla målvakten efter turneringen är han snabb med att lyfta fram resten av laget för det fina försvarsspelet.

– Att ligga så högt på listan är såklart roligt, men jag måste framhäva försvaret som har varit kanon i hela turneringen och underlättat min uppgift i mål, säger Måns Landgren till Handbollskanalen.

– Själva turneringen har varit väldigt lärorik för mig mot nya internationella motståndare. Tränarna valde att ta med tre målvakter, vilka visade sig fungera väldigt bra. Då kunde vi rulla runt och få prestera så bra vi kunde. Jag är nöjd med turneringen, men lite surt är det att vi förlorade i kvarten mot kroaterna. Det grämer mig.

Hemma i klubblaget Ystads IF konkurrerar 19-åringen allra främst med Anders Persson om speltiden mellan stolparna. Det är ingen hemlighet att det är Anders Persson som är förstavalet, men Måns Landgren hoppas på mer speltid den här säsongen.

– Inför säsongen som kommer hoppas jag kunna få mer speltid än tidigare år. Att kunna avlasta Anders på ett bra sätt känns som ett bra mål för mig. Även i divison 1 med u-laget vill jag spela många matcher så att vi kan få en bra säsong även där, samtidigt som jag själv känner att jag fortfarande utvecklas och kan ta nästa steg.

Den nionde septemebr spelar Ystads IF sin första ligamatch för säsongen. Då kommer det regerande mästarlaget IFK Kristianstad på besök. Ett hett Skånederby väntar alltså redan i den första omgången för Måns Landgren och hans Ystads IF.