Topp fem: Säsongens bästa nyförvärv i Handbollsligan

Anton Hellberg. Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån.

Säsongen är över och Handbollskanalen utser de bästa nyförvärven under 2019–20. Fem spelare tar plats på listan och precis utanför har vi en bubblare.

Det blev en förkortad säsong och vem vet vad som hade hänt i slutspelet, men baserat på de 31 grundserieomgångarna har vi kommit fram till följande lista:

1: Anton Hellberg, HK Malmö

Det var få som trodde på Hellberg när han kom från Hammarby inför säsongen. Målvakterna målades upp som HK Malmös svaga punkt, istället var Hellberg en av seriens bästa och jämnaste målvakter sett över hela säsongen. Slutade högt upp i målvaktsligan och hade dessutom flest assist av samtliga sista utposter.

2: Anton Hallbäck, Önnereds HK

Vann assistligan och dessutom i stor stil, 17 före seriens bäste spelare Felix Claar. Var dessutom nära topp tio i skytteligan och Hallbäck en spelare med en härlig inställning som verkligen höjde Önnered. Otroligt användbar och visade prov på både bredd och spets under säsongen.

3: Fabian Norsten, IFK Skövde

En framtidsman som IFK Skövde kan bygga vidare med. Under sin första riktiga säsong
i Handbollsligan var Norsten en av seriens bästa målvakter. Redan en hög och jämn nivå för en målvakt som inte ens har fyllt 20. En framtida landslagsmålvakt.

4: Dan Beck-Hansen, IFK Skövde

Den andra spelaren från IFK Skövde. Klubben ville ha mer storlek i mittförsvaret och de fick de verkligen med Beck-Hansen. En riktigt bra och tuff försvarsspelare som dessutom kan spela anfall. 86 mål under säsongen och med det var endast Adam Nyfjäll vassare på positionen.

5: Jim Andersson, Ystads IF

Värvades från HK Malmö och visade direkt att han är en av seriens bästa högersexor, precis som han gjort under några år i Skånekonkurrenten. Endast sex kantspelare gjorde fler mål än Andersson och när han dessutom är en skicklig försvarsspelare är det lätt att förstå varför han finns med på den här listan. 

Bubblare: 

Måns Landgren, IFK Ystad

Gick från att vara tredjeval i Ystads IF till att bli förstemålvakt i IFK Ystad, en fin utveckling för Landgren som visade att han var mogen uppgiften. Handbollsligans mest spektakulära målvakt – bjuder nästan alltid på en annorlunda räddning.