Stian Tönnesen tar över IFK Kristianstad

Stian Tönnesen blir ny tränare i IFK Kristianstad. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN.

Kristianstadbladet var tidigt ute med uppgiften och nu bekräftar IFK Kristianstad att Stian Tönnesen tar över jobbet som huvudtränare i klubben efter Jonas Wille. Kontraktet gäller över tre säsonger.

Norska handbollsförbundets rekryteringsprocess för en ny förbundskapten drog ut på tiden och i Kristianstad verkade väntan aldrig ta slut. Men när beskedet kom stod det klart att klubbens populära tränare, Jonas Wille, tar över det norska herrlandslaget och han lämnar därmed nordöstra Skåne. Men krisplanen verkar ha varit klar i Kristianstad och redan efter ett par dagar presenterar de nu sin nya tränare, den förre HK Malmö-tränaren Stian Tönnesen.

– Vi har den sista månaden fört dialog med några kandidater och vi fastnade ganska tidigt för Stian. Han har etablerat Malmö som topplag och visat att han har de egenskaperna vi söker. Att han och Jonas har många gemensamma nämnare ser vi bara som fördel, samtidigt som Stian ska få sätta sin prägel på laget, spelet och upplägget. Vi är övertygade om att Stian är rätt man att styra IFK kommande åren, säger klubbchefen Jesper Larsson på IFK Kristianstads hemsida.

Som aktiv gjorde Tönnesen 61 mål på 19 A-landskamper för Norge. Han tränade HK Malmö mellan 2016 och 2022. På hemsidan kommenterar han sitt nya uppdrag:

– Det känns väldigt inspirerande och jätteroligt att komma till IFK Kristianstad. Man känner sig stolt när man får ett uppdrag som det här. Jag får komma till en klubb med ambitioner om att vinna och en känsla av att alla vill framåt. Efter några tuffa år gjorde Jonas (Wille) ett stort arbete och en fick en bra säsong trots tunga spelartapp. Jag vill bygga vidare på den resan, säger han och fortsätter:

– Det ska bli skönt att få stå på rätt sida och ha publiken med sig i stället för emot sig. Det stödet och den publiken som finns i Kristianstad finns ingen annan stans i Sverige. Klubbens ambitioner om att vinna och publiken var de två stora faktorer som lockade mig.

 

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av IFK Kristianstad (@ifk1899)