Spelklar Julius Martinsson lämnar Karlskrona 

Bild: Julius Martinsson, HIF Karlskrona. Foto: Mathias Bergeld/Bildbyrån.

Friskförklarad och på jakt efter ny klubb. Julius Martinsson har lagt tiden med undersökningar, diagnos och rehab bakom sig och ser fram emot en roligare fas i handbollslivet.
– Jag har ju varit borta sedan mars 2017 och har gått länge i ovisshet. Nu ska jag träna mig tillbaka och bygga upp formen, säger han till Handbollskanalen.

ANNONS

Martinssons senaste klubbadress, som han också hade utan att komma i spel förra säsongen, var HIF Karlskrona.

Hösten 2017 handlade mer om tankar kring att definiera fotskadan – och framtiden när handbollslivet tog en paus.
– Jag fick verkligen fundera, det var min första långtidsskada och jag har aldrig varit borta mer än tre månader tidigare, säger Martinsson som hade annat som lyste upp.

– När jag blev sjukskriven började jag jobba 100 procent som resande säljare mot industrier. Sedan fick vi en dotter i maj så vardagen har fyllts ändå.

Läkare i Göteborg ringade till slut in problemet, operationen skedde i januari. I en dryg månad har Martinsson kunnat träna som önskat igen.
– Jag kan gå för fullt men får ju ta det i egen takt. Jag springer som vanligt, sidledsarbetet fungerar och jag kan hoppa, säger han.

Var ligger ambitionsnivån nu?
– Jag vill ta mig tillbaka och fortsätta utvecklas, sen sitter jag i ett halvtaskigt läge. Tiden innan blev skadad var inte bra varken för mig eller laget så alla dörrar är inte öppna.

Någon fortsättning i Blekingeklubben blir det inte, det meddelade HIF på sin hemsida under onsdagen. Geografiskt befinner sig Martinsson redan i sin tidigare handbollshemvist under fem säsonger, Ystad.

Lockar en återkomst i Ystads IF där du var uppskattad både som spelare och för din karaktär?
– Återigen, har man varit borta ur gemet så längre står ingen klubb och väntar. Men YIF är förstås en klubb som ligger mig varmt om hjärtat. Det var den roligaste tiden i min karriär med alla upplevelser.

ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.
ANNONS
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here