Skrällen: Emil Berggren klar för IFK Ystad

Emil Berggren. Foto: Péter Cseh/CYEB Budakalasz

Emil Berggren har stått utan klubb sedan förra säsongen tog slut, men nu har Avkastprofilen hittat ett nytt ställe att spela på. Lite överraskande blir nya klubbadressen IFK Ystad och Berggren kommer främst att spela mittsexa , det skriver klubben i ett pressmeddelande.

– När Kenneth hörde av sig så blev jag direkt väldigt intresserad. Rollen, laget och handbollsstaden Ystad lät väldigt lockande. Av det jag har sett hittills så tycker jag Ystad har spelat spännande och jag tror att dom har nått bra på gång, trots att dom är nykomlingar. Erfarenhet finns det bra om i laget, så jag hoppas att jag främst kan bidra med fysik och vinnarskalle. Angående min roll så ser jag på den med ödmjukhet, jag har visserligen fått vikariera på linjen ganska många gånger, och trivts där. Men det ska bli kul att se hur det går över en längre tid, säger Emil Berggren i pressmeddelandet.

IFK Ystads mittsexa Mads Houmøller har varit skadad i stort sett hela säsongen och därför har klubben tittat på alternativ. Det blev en niometersspelare, dock en spelare som inte är helt ovan på linjen.

– Emil är stor, oerhört stark man-man och har ett riktigt härligt skott när han spelar på 9M. Han kan även användas på M6 och kommer nog mest användas där. Med sin styrka och storlek kommer att ge en ny dimension till vårt spel med M6. Dessutom är han en klok och småful försvarsspelare så Emil blir en förstärkning på många områden och man ska inte heller glömma hans rutin från flera års spel ute i Europa, säger IFK Ystads tränare Kenneth Andersson.

Emil Berggren har skrivit på ett kontrakt med IFK Ystad som sträcker sig säsongen ut.