Sebastian Glemhorn förstärker Ystads IF

Sebastian Glemhorn, här i IFK Ystad. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Ystads IF har stora skadeproblem på målvaktssidan och gjorde i veckan klart med Oscar Jensen. Nu förstärker klubben ytterligare med att plocka in Sebastian Glemhorn.

Först skadade sig Niklas Kraft och sedan tvingades även Erik Hvenfelt till vila. Det fick Ystads IF att agera snabbt när de gjorde klart med Oscar Jensen. Nu har klubben dessutom gjort klart med Sebastian Glemhorn, senast i Lugi.

– Vi är glada att det löst sig med Sebastian som är införstådd med läget i truppen och beredd att hjälpa oss i situationen som vi har med våra tre skadade målvakter. Sebastian kan ligan och kommer att tillföra trygghet och stabilitet för laget. Jag vill även passa på att tacka Lugi och Kenneth Andersson för ett gott samarbete i processen, säger YIF:s sportchef Marcus Lindgren i ett pressmeddelande.

26-årige Glemhorn har tidigare spelat i bland annat IFK Ystad och har framförallt varit framstående i Allsvenskan. Nu får han chansen i ett lag som slåss om SM-guld.

– Ska bli väldigt kul att representera YIF, har länge bott och spelat i Ystad dock från omklädningsrummet bredvid. Ska bli kul att komma in i hetluften efter att ha varvat ner i LUGI för att fokusera på min karriär utanför handbollen. Ser fram emot att spela handboll i Ystad igen, säger Glemhorn.