Så här spelas SM-kvartsfinalerna

Ljubomir Vranjes. Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån.

IFK Kristianstad inleder resan för att försvara SM-guldet mot Redbergslids IK. Ljubomir Vranjes gör snart slutspelscomeback som IFK-tränare och värmde upp med att meddela valet i C More.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

– Jag har egentligen lyssnat på människorna runtomkring i föreningen som varit här ett tag, sade Vranjes om det intressanta återbesöket hos de bekanta vita eleganterna.

– Först ska vi koncentrera oss på de närmaste dagarna, få pigga ben och huvuden och spela en hemmamatch inför vår publik, fortsatte Vranjes i TV-sändningen.

HK Malmö som plockade hem andraplatsen efter en tät duell i den sista omgången fick komma till skott härnäst. Stian Tönnesen:

– Alla kan slå alla, vi valde Sävehof och att inte ha ett derby (mot Ystads IF, journ. anm.) här nere, sade han till C More.

Tabelltrean IFK Skövde hade två möjligheter, antingen Lugi HF eller Ystads IF.

– Det är två svåra motståndare, på pappret kanske Ystad är snäppet vassare. Hemmaplansfördelen kanske är extra viktig när det blir längre bussresor, det är vi glada för, var tränaren Jonas Willes replik.

Återstod ett kvartsfinalpar – Alingsås HK ställs mot Ystads IF.

– Den var inte oväntad heller. En häftig drabbning som vi får uppleva, sade Mikael Franzén i C Mores intervju.

Kvartsfinaler
IFK Kristianstad–Redbergslids IK
HK Malmö–IK Sävehof
IFK Skövde–Lugi HF
Alingsås HK–Ystads IF

Den första matchen i bäst av fem, med hemmaplan för det högst placerade laget, har preliminärt speldatum torsdag 21 mars.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here