RYKTE: Jesper Konradsson lämnar Alingsås – landar i Danmark

Jesper Konradsson. Foto: Viktor Ljungström Viktorljungstrom.se

Den svenske landslagsspelaren Jesper Konradsson sägs lämna Alingsås efter säsongen och ansluta till danska Skjern.

Jesper Konradsson kan enligt uppgifter till Handbollskanalen vara på väg utomlands. Han sägs lämna Alingsås HK efter denna säsong och ska istället vara aktuell för Skjern i Danmark.

Redan förra vintern ryktades det om KIF Kolding København och andra klubbar i Europa men 22-åringen valde i april att skriva på för AHK ytterligare en säsong. Nuvarande kontrakt löper alltså ut sommaren 2017 och då ska han vilja mäta sina krafter i en annan liga.

Skjern är ett stabilt topplag i den danska ligan och har flera bekanta namn i truppen. Alla känner vi till Markus Olsson, tidigare i IFK Kristianstad, men även Magnus Dahl, Tandri Mar Konradsson, Bjarte Myrhol och Kasper Søndergaard lär vara bekanta namn för handbollsintresserade. De har till nästa säsong också redan gjort klart med Anders Eggert (Flensburg-Handewitt) och Emil Nielsen (Aarhus).

Varför då värva Jesper Konradsson? Mittnian Lasse Mikkelsen är också klar att lämna klubben och nästa destination blir tyska MT Melsungen. 28-åringen har gjort sex säsonger i klubben och får nu även han chansen att testa på spel i en annan liga. Mikkelsen har tidigare lirat för Hjallerup samt Aalborg och har gjort 1 A-landskamp för Danmark.

Jesper Konradsson är född 1994 och fostrad i Kärra HF på Hisingen i Göteborg. Sommaren 2011 skiftade han till Alingsås HK efter att som 16-åring ha debuterat i Allsvenskan med moderklubben. Han har fortsatt den fina utvecklingskurvan i Alingsås där han gått från att ha varit U-landslagsspelare till att vara med i A-landslaget.