Önnered med en fin skalp mot Alingsås

Önnereds Anton Hallbäck och William Pettersson. Foto: Avdo Bilkanovic / BILDBYRÅN / Cop115.

I dagarna två ställs Önnered och Alingsås mot varandra i lagens respektive arenor. Igår fredag var det dags för det första mötet, i ÖHK-hallen i Önnered. En match som fjolsäsongselvan gick segrande ur. En fin skalp mot förra säsongens seriesegrare Alingsås.

Önnered öppnade starkast och tog initiativet i matchen. Laget var något hetare matchen igenom, och i handboll betyder det nästan alltid att laget i fråga går vinnande ur striden. Så även idag.

Även om det var en jämn match var Önnered ständigt steget före. I halvlek skrevs resultatet till 15-14 till det gröna hemmalaget. I andra halvlek följde lagen varandra återigen men det var Önnered som var det något piggare laget, de bjöd heller inte på några tekniska fel. Matchen slutade 34-32. Alingsåstränare Mikael Franzén kommenterade tillställningen med besvikelse på lagets hemsida.

– Det blir lite jobbigt när vi har pratat om försvarsspelet och släpper 34 mål idag. Vi är inte alls nöjda med det. Önnered var lite hetare än oss hela vägen och gör knappt några tekniska fel. Första ronden gick till dem välförtjänt.

Segrande Önnereds assisterande tränare Marcus Tobiasson var desto gladare över fredagens triumf när han sammanfattade matchen på lagets Facebooksida.

– Återigen är det kul att se killarnas attityd och vilja i matchen. Fokuserat och bra anfallsspel, dock lite glest över lag i försvaret.

Källor: Alingsås HK, Önnereds HK